Info Tim Logistika kao logistički partner na Konferenciji SEE ENERGY-Connect&Supply II 2020 koju je organizovala Nacionalna asocijacijacija za biomasu “SERBIO”.

Info Tim Logistika kao logistički partner konferencije, se kao i što ste već navikli, potrudila da vam obezbedi sve potrebne i vredne informacije pristustvom na ovakvom događaju.

Imali smo veliku čast i zadovoljstvo da prisustvujemo ovakvom skupu, koji je okupio veliki broj uspešnih i perspektivnih učesnika.

Na ovoj dvodnevnoj konferenciji su bili prisutni poljoprivrednici, predstavnici prehrambrenih i drvnih industrija, vlasnici hladnjača, izvođači građevinskih objekata, konsultanskih kuća, snabdevači energijom, predstavnici banaka i osiguravajućih društava.

Program dvodnevne konferencije koji se sastojao od 4 sesije, obuhvatio je teme bioenergije, solarne i energetske efikasnosti u građevinarstvu.

Naš utisak je da su predavanja bila izuzetno korisna i značajna i kako čujemo od drugih učesnika konferencije, njima je ova konferencija donela obilje korisnih informacija, koje će implementirati u svom poslovanju.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i Ministarstvo rudarstva i energetike tokom dva dana predstavili su insitucionalnu podršku i predloge rešenja najčešćih problema sa kojima se investitori suočavaju, ali i identifikuju postojeće prilike za nove projekte i investicije. Instituionalnu i investicionu podršku predstavili su i Razvojni i Garancijski fond AP Vojvodine.

U sklopu konferencije održavali su se i B2B poslovni sastanci, na kojima su prisutni imali priliku da steknu potencijalne klijente, investitore i proizvođače tehnologije.

Cilj SEE Energy konferencije je bio povezivanje renomiranih kompanija i međunarodnih institucija iz sektora obnovljivih izvora energije, kako bi se dodatno podstakao razvoj OIE sektora u regionu jugoistočne Evrope i kako bi uspostavili novi poslovni kontakti između velikih kompanija, MSP sektora i lokalnih poljoprivrednih proizvođača.
Cilj konferencije je bio i analiza i predstavljanje dostupnih podsticaja, kreditnih linija i institucionalne pomoći za realizaciju investicionih projekata u energetici sa akcentom na analizu resursa biomase i njenih ograničavajućih faktora.

Partneri konferencije GIZ DKTI i Ambero Consulting u sklopu panel diskusije pod nazivom “Energija prinosa” predstavili su aktuelne teme, a okupile su predstavnike 3 ministarstva – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo životne sredine, kao i predstavnike Zadružnog saveza Vojvodine.

Konferencija je bila dostupna i ONLINE svim zaineteresovanim licima, s obzirom na to da je maksimalan broj učesnika bio po 30 osoba po svakoj sesiji, a bilo je mnogo interesenata, tako da je organizator na ovaj način pružio mogućnost i onima koji nisu mogli prisustvovati, da ipak dobiju sve potrebne informacije.

Svi učesnici konferencije su se strogo pridržavali preventivnih mera protiv Covid-19 virusa, propisanih od strane nacionalnog Kriznog štaba, ali i grada Novog Sada.