Osvrt na nedelju iza nas 15.05.2019. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA 

Danas kao i prethodnih dana prati nas manja ponuda sojine sačme. Cena za operativne količine sačmi i dalje su ujednačene i nude se po ceni od 41,8-42 din/kg+PDV. Od operativnih sačmi i danas beležimo ponudu za sačmu u Somboru, Velikom Gradištu i u Obrenovcu. Prve operativne količine sojine sačme iz prerade u Zrenjaninu očekuju se tokom sledeće nedelje.

SUNCOKRETOVA SAČMA 

Kao i tokom jučerašnjeg dana pratila nas je ponuda suncokretove sačme iz više fabrika. Od ponuđenih cena za danas beležimo ponudu za sačmu u Novoj Crnji po ceni od 25 din/kg+PDV, sačma u Šidu nudila se po ceni od 24,6 din/kg+PDV. Suncokretova sačma u Somboru i danas se nudila po ceni od 24,8 din/kg+PDV, dok se sačma u Vrbasu nudila po ceni od 25 din/kg+PDV. Prijavljenih realizacija ni danas nije bilo. 

STOKA

Tovljenici mini farma i farma su se danas tovarili u rasponu cena 140-145 din/kg+PDV. Po rečima kupaca - prerađivača ne kupuju u ovom periodu, pod izgovorom da imaju na zalihama dosta robe. Prasad iz otkupa i mini farma se kreće u rasponu cena 240-260 din/kg+PDV.