Osvrt na nedelju iza nas 22.03.-26.03.2021.-subvencije i regulative

22.03.2021.

-Vlada je donela sledeće Uredbe:

- o utvrđivanju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2021. godinu;

- o utvrđivanju godišnjeg programa korišćenja sredstava za održivi razvoj i unapređenje šumarstva u 2021.godini;

- o klasifikaciji i postupku unapređenja objekata za sakupljanje, preradu i uništavanje sporednih proizvoda životinjskog porekla i dobijenih proizvoda.

-Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede doneo je Pravilnik o izmeni Pravilnika o kontroli i sertifikaciji u organskoj proizvodnji i metodama organske proizvodnje i Pravilnik o izmeni i dopuni Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla.

23.03.2021.

-Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini u 2021. godini i Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voće, povrće (uključujući i pečurke), cveće i ostali usevi u AP Vojvodini u 2021. godini.

-Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Uredbu o utvrđivanju Srednjoročnog programa razvoja savetodavnih poslova u poljoprivredi za period od 2021. do 2025. godine.

26.03.2021.

Republička direkcija za robne rezerve objavila je poziv za podnošenje ponuda za nabavku na koju se zakon ne primenjuje nabavka dobara-natron ventil vreća.