Osvrt na nedelju iza nas 22.10.-26.10.2018.-soja zrno

Preko sistema informacija u poljoprivredi i prehrani, Info Tim Logistike, ponuđene cene za soju zrno su u rasponu 37-37.5din/kg+PDV. Analizirajući nedelju iza nas, može se reći da je bila mirnija po pitanju interesovanja i od strane kupaca i od strane ponuđača. Ponuđači su prilikom nuđenja robe, bili u nedoumici da li robu ponuditi po određenoj ceni ili bez cene, a neki od njih su i povukli svoje ponude, nadajući se višim cenama. Kupci takođe, nisu bili raspoloženi za nabavku većih količina. Iako je bila mirnija situacija, preko Info Tima beležena su trgovanja sojom po ceni od 37.2din/kg+PDV. Trgovana je i soja po ceni od 37din/kg+PDV uz obračun bonifikacije.

Na inostranim berzama, konkretno na braziskoj berzi uočen je rast cene soje zrna, dok je na argentinskoj berzi primetan pad cene soje za budući vremenski period.

Na sledećem linku možete videti po kojim cenama su se zaključivali ugovori na inostranim berzama za soju za naredni vremenski period https://www.infotim.rs/pregled_znacajnijih_svetskih_berzi?berza_roba%5B%5D=5&date_from=22.10.2018&date_to=25.10.2018