Osvrt na nedelju iza nas 25.02.-01.03.2019. - subvencije i regulative

Nedelja za nama je bila prlično dinamična kada su subvencije i regulative u pitanju. Takav trend je bio za očekivati, pošto se nalazimo u delu godine kada se započinju novi planovi i projekti.

25.02.2019. Vlada je donela UREDBU O UTVRĐIVANJU GODIŠNJEG PROGRAMA RAZVOJA SAVETODAVNIH POSLOVA U POLJOPRIVREDI ZA 2019. GODINU.

Vlada je donela UREDBU O IZMENAMA UREDBE O RASPODELI PODSTICAJA U POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU U 2019. GODINI.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donosi PRAVILNIK O UTVRĐIVANJU PROGRAMA MERA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE ŽIVOTINJA ZA 2019. GODINU.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donosi PRAVILNIK O REGISTRACIJI, ODNOSNO ODOBRAVANJU OBJEKATA ZA SAKUPLJANJE, PRERADU I UNIŠTAVANJE SPOREDNIH PROIZVODA ŽIVOTINJSKOG POREKLA.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Javni poziv ponuđačima za javnu nabavku na projektu prekogranične saradnje Mađarska - Srbija.

GRAD NOVI SAD RASPISAO JE JAVNI POZIV ZA VRŠENJE USLUGA USLUGA SKLADIŠTENJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

26.02.2019. - 

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede je danas raspisao 10 konkursa.

- KONKURS za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u poljoprivredi u 2019. godini

- KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih  sistema i opreme  za navodnjavanje i bušenje bunara u 2019. godini

- KONKURS za dodelu kredita za nabavku opreme za stočarske farme u 2019. godini

- KONKURS  za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2019. godini

- KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima u 2019. godini

- KONKURS  za dodelu kredita za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda u 2019 godini

- KONKURS   za dodelu kredita za izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća (silosa, podnih skladišta, hladnjača) u 2019. godini

- KONKURS  za dodelu kredita za nabavku kvalitetne teladi i prasadi za tov u 2019. godini.

01.03.2019. - Vlada donosi UREDBU O UTVRĐIVANJU GODIŠNJEG PROGRAMA KORIŠĆENJA SREDSTAVA BUDŽETSKOG FONDA ZA ŠUME REPUBLIKE SRBIJE U 2019. GODINI

Podsećamo vas da od 01.03.2019.poljoprivrednici mogu podnositi zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji. Podsetimo se, po hektaru se dobijaju podsticaji u iznosu od četiri hiljade dinara, a ove godine poljoprivrednicima sleduje i 1.200 dinara po hektaru na ime subvencija za gorivo što ukupno iznosi 5.200 dinara. Poljoprivrednici ove podsticaje dobijaju za najviše 20 hektara obradivih površina.