Osvrt na nedelju iza nas 26.03.-30.03.2018. - subvencije i regulative

U nedelji iza nas, svakako je najaktuelnija vest da je raspisan Prvi Javni poziv za podnosenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizicku imovinu-prerada i marketing poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u nabavku nove opreme 28.03.2018. Zainteresovani mogu podnositi zahteve do 28.05.2018.

27.03.2018. U očekivanju raspisivanja Mere 3 IPARD-a, koja se odnosi na Investicije u fizičku imovinu u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva, odnosno  preradu mesa, mleka, voća i povrća i kupovinu nove opreme, izašao je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva. 

29.03.2018. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je četiri pravilinika:

- Pravilnik o registraciji, odnosno odobravanju objekata za proizvodnju i promet hrane za životinje.

- Pravilnik o izmeni pravilnika o programu i načinu polaganja stručnog ispita za sticanje licence za obavljanje stručnih poslova u gazdovanju šumama.

- Pravilnik o opštim i posebnim uslovima za higijenu hrane za životinje.

- Pravilnik o uslovima u pogledu objekata, opreme i sredstava za rad, kao i u pogledu stručnog kadra koje mora da ispunjava pravno lice za obavljanje veterinarske delatnosti.

Cele tekstove možete pogledati na www.infotim.rs/laws.