Osvrt na tržište 11.07.2018.- žitarice i uljarice

KUKURUZ:

Slabo interesovanje od strane kupaca za kukuruzom je odlika i današnjeg dana. Cene u ponudi bez promene u odnosu na predhodne dane, a trgovanje prijavljeno po ceni od 17din/kg+PDV. Profil kupaca je uglavnom krajnji kupac,potrošač.

PŠENICA:

Danas je pojačana potražnja za ovom robom. Kupci su i mlinovi ali i trgovačke firme. Uglavnom su zainteresovani za nabavku većih količina, lotove, uz naglašavanje kvaliteta robe koja im je potrebna.

SOJA ZRNO: 

Ponuđene cene na današnji dan u rasponu 39.5-40din/kg+PDV. Trgovanja danas, kao i u prethodnom periodu, nisu beležena. Pojedini kupci se izjašnjavaju da bi platili 39din/kg+PDV, ali frako kupac. 

JEČAM: 

Danas se ječam nudio po cenama u rasponu 15.5-16din/kg+PDV. Trgovanja nismo beleželi. Pored akutelne tražnje za ječmom, ovogodišnjeg roda, mada u smanjenom obimu, postojalo je i interesovanje za ječmom prošlogodišnjeg roda za potrebe proizvodnje stočne hrane.

ULJANA REPICA: 

Stanje ponude i tražnje i danas po pitanju uljane repice, veoma pasivno. Slabo interesovanje kupaca na domaćem tržištu a i ponuda oskudna po količinama, kretala se u nivou cena kao i jučerašnjeg dana, čak do 320e/t+PDV, bez zabeleženih realizacija.