Osvrt na tržište za 01.02.2021.-komponente za stočnu hranu i stoka

STOKA

Iako su kupci najavljivali nižu cenu po kojoj bi pregovarali za farmsku robu, oglašene cene za ovu kategoriju bile su 130 din/kg+PDV. Kupci se izgovaraju da su puni u nabavci, da se ograničavaju na svoje stalne kupce.

SOJINA SAČMA

Početak nedelje obeležila je ponuda sojine sačme u rasponu oglašenih cena od 64,5-65 din/kg+PDV. Danas beležimo veliku ponudu operativnih količina ali bez upita u nabavci. U Obrenovcu beležimo ponude u rasponu oglašenih cena od 64,5-65 din/kg+PDV, dok se sojina sačma u Bečeju, Šidu kao i u Velikom Gradištu danas oglašavala sa ponuđenom cenom od 64,5 din/kg+PDV. Prijavljenih dogovora za danas nismo imali.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Povećana ponuda suncokretove sačme nastavila se i u ovu nedelju. Suncokretova sačma oglašavala se u rasponu oglašenih cena od 34,3-35 din/kg+PDV. U Zrenjaninu beležimo ponudu suncokretove sačme po oglašenoj ceni od 34,3 din/kg+PDV, dok se suncokretova sačma u Novoj Crnji, Šidu i Somboru oglašavala po ponuđenoj ceni od 34,5 din/kg+PDV. U Velikom Gradištu kao i u Vrbasu beleži se ponuda suncokretove sačme po oglašenoj ceni od 35 din/kg+PDV.