Osvrt na tržište za 01.10.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Danas smo od sojinih sačmi imali zvaničnu ponudu samo za uvoznu sačmu indijsku po ceni od 42.2din/kg+PDV. Od petka u ponudi ćemo imati i uvoznu sačmu Bimal, pre nekim najavama, cene u ponudi mogla bi biti slična ceni domaće sačme. Danas smo imali uglavnom tražnje domaće sojine sačme, kako saznajemo od kupaca, oni su dobijali ponude za sačmu u Bečeju po ceni od 42.2din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA 

I danas kao i tokom prethodne nedelje povećana je ponuda za suncokretovu sačmu. Od ponuda imali smo uglavnom najviše sačmu iz Vrbasa i to po ceni od 22.8din/kg+PDV. Sačma u Somboru nudila se po ceni od 22.8-23.1din/kg+PDV. Beležena je i realizacija Vrbaške sačme po ceni od 22.5din/kg+PDV.

STOKA

Danas na domaćem tržištu stoke primećujemo aktivniju ponudu sjagnjenih ovaca, umatičenih i neumatičenih, ovnova i jagnjadi a od tražnje se izdvajaju upiti za bikovima Simental. Mesare i prerađivači su spremni na terenu da plate za bikove Simental od 2.30-2.40e/kg sa PDV-om, ili 252-262.96din/kg+PDV, u zavisnosti koje količine su u ponudi.