Osvrt na tržište za 01.10.2020.-žitarice i uljarice

SOJA ZRNO

Za danas smo imali oglašene cene na 42.5-44 din/kg+PDV, i 42,5-43 din/kg+PDV uz obračun kvaliteta. Koliko možemo da primetimo oglašavale su se jače cene u ponudi. Pregovori su postizani na cenu od 42,5 din/kg+PDV. Kupci su raspoloženi da kupuju soju, ali samo ćemo da vidimo do kog nivoa cena su spremni za pregovor.

KUKURUZ

Tražnja za kukuruzom je i dalje veća u odnosu na potražnju, a cene u ponudi se kreću od 16-16,3 din/kg+PDV, za SRPS kvalitet, dok je kukuruz sa vlagom do 16% ponuđen po ceni od 15,7 din/kg+PDV. Utisak je da i pored relativno dobre ponude, merkantilnog kukuruza treba na svim paritetima. Kiša koja je ovih dana usporila žetvu se odražava na priliv robe na tržište.

PŠENICA

Merkantilna pšenica je danas oglašena po ceni od 19-19,2 din/kg+PDV, SRPS kvalitet, a kako nam saradnici javljaju pregovarali su po ceni od 19 din/kg+PDV. Veća potražnja od strane trgovačkih firmi, uticala je na skok cene hlebnog zrna.

JEČAM

Stočni ječam je preko sistema informacija Info Tim ponuđen po ceni od 15,8-16,5 din/kg+PDV, što je takođe skok cene u odnosu na prethodnu nedelju. Malo veća potražnja za ovom robom je uslovila i rast cene u ponudi.