Osvrt na tržište za 03.02.2021.-žitarice i uljarice

SOJA ZRNO

Za danas smo imali oglašenu cenu za 60 din/kg+PDV. Do kraja dana po povratnoj info od strane naših saradnika ta cena koja je bila oglašena je mogla i da bude predmet pregovora na području Zapadne Bačke. I sa izveštaja sa Milanske berze uočavamo rast cene u odnosu na predhodnu nedelju.

KUKURUZ

Stiče se utisak da je ponuda merkantilnog kukuruza danas manja u odnosu na prethodne dane, što ne znači da ove robe nema na tržištu već ponuđači osluškuju tržište i čekaju sa svojim ponudama. Što se cena tiče, oglašena je ponuda merkantilnog kukuruza veštački suvog u rasponu cena od 22,3-23 din/kg+PDV, za fca utovareno u vozilo kupca, dok je kukuruz sa vlagom do 16% oglašen po ceni od 21,5-22 din/kg+PDV. Prema povratnim informacijama koje dobijamo pregovaralo se po ceni od 22,3-22,8 din/kg+PDV.

PŠENICA

Tržište merkantilne pšenice je i dalje mirno što se konkretnih dogovora tiče. Hlebno zrno je danas ponuđeno po ceni od 23,5 din/kg+PDV. Što se ponude tiče, više je ponuda u odnodu na prošlu nedelju, i na tržištu se mogla naći pšenica na različitim paritetima i različitog kvaliteta.