Osvrt na tržište za 03.08.2022.-žitarice i uljarice

KUKURUZ

Merkantilni kukuruz je i tokom ovog dana bio aktuelna roba na tržištu. Cenovno je bez promena u odnosu na prethodni dan, tako da su se cene u ponudi kretale od 34-35 din/kg+PDV, a, kako saznajemo u razgovoru sa našim saradnicima, dogovori su završavani upravo u rasponu cena 34,5-35 din/kg+PDV. Najaktivnije je na paritetu južnog Banata.

PŠENICA

Merkantilna pšenica je na tržištu ponuđena po ceni od 36 din/kg+PDV, za SRPS, dok je pšenica sa proteinima 12% ponuđena po ceni od 36,5 din/kg+PDV  i ova cena je mogla proći u pregovorima. Interesovanje od strane kupaca, za nabavkom hlebnog zrna, je prisutno i dosta se traži kvalitetnija pšenica.

SOJA ZRNO

Merkantila soja se s početka nedelje nudi na višem cenovnom nivou, pa se na tržištu danas našla soja po ceni od 80 din/kg+PDV. Kupci su aktivni na terenu, kako domaći prerađivači tako i trgovačke firme.
 

JEČAM

Danas na domaćem tržištu pasivno sa ponudama ječma dok su tražnje i upiti sve učestaliji. Trend je rasta u oglašenim ponuđenim cenama, te se kreću od 34-35din/kg+pdv, dogovori su se odvijali na 34din/kg+PDV u Bačkoj i Banatu , saznajemo od saradnika, dok se ječam džakirani nudi na 35-36din/kg+pdv.