Osvrt na tržište za 04.09.2018. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Danas je prijavljeno trgovanje prirodno suvog kukuruza 14-16% vlage rod 2018 po ceni od 14.7din/kg+PDV, a ponude su u rasponu cena od 14.5-15din/kg+PDV. Ponuđene su i izvesne količine prošlogodišnjeg kukuruza. Manja potražnja i priliv novog kukuruza na tržište, trenutno obara cenu ove robe.

PŠENICA

Danas nije bilo prijavljeno trgovanje ovom merkantilom a što se cena u ponudi tiče nije bilo većih promena, pa se ona kretala oko 19din/kg+PDV za srps kvalitet.

SOJA ZRNO

Danas u ponudi soja ovogodišnjeg roda po ceni od 36.3din/kg+PDV. Neki od otkupljivača u Sremu su spremni da u ovom momentu plate poljoprivrednim gazdinstvima  konačnu cenu od 36din/kg sa uračunatim PDV-om ili akontnu ceni od 33din/kg, takođe sa uračunatim PDV-om.  Takođe, saradnici u srednjem Banatu, kažu da su danas mogli da ostvare cenu za soju ovogodišnjeg roda od 304e/t+PDV, a tu cenu je bio raspoložen da plati i kupac u južnoj Bačkoj. Trgovanja danas nismo beležili.

JEČAM

Na današnji dan ponuda ječma po cenama u rasponu 18-18.5din/kg+PDV. Interno u razgovoru sa saradnicima, došli smo do informacija da se na terenu pregovaralo i trgovalo po cenama u rasponu 17.8-18din/kg+PDV.  Trgovanja danas nismo beležili.