Osvrt na tržište za 03.12.2019. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

U ponudi, kukuruz i dalje beleži trend rasta cene, tako da je prirodno suv kukuruz ponuđen po ceni od 14,5 din/kg+PDV, veštački suv po ceni od 14,6-14,8 din/kg+PDV, a kukuruz sa vlagom do 16% po ceni od 14,3 din/kg+PDV. Kako nezvanično saznajemo, danas je bilo dogovora za isporuku kukuruza u januaru po ceni od 14,8-15 din/kg+PDV.

PŠENICA

Tržište merkantilne pšenice je aktivno, potražnja za kvalitetnijom pšenicom je konstantna, ali ima upita i za pšenicom slabijeg kvaliteta. Kako nam javljaju saradnici, danas je za pšenicu sa 80hl i proteinima 13%, postignuta cena od 20 din/kg+PDV, a za stočnu pšenicu je postignuta cena 17,1 din/kg+PDV.

SOJA ZRNO

I za danas soja zrno je bila aktuelna. Ponuđači su se slabo odlučivali da ostavljaju ponude, dok su kupci bili aktivni na terenu. Širok raspon cena je bio u trgovanju i pregovoaranju po rečima naših saradnika. Te cene su bile od 37,2din/kg+PDV uz obračun bonfikacije do 38 din/kg+PDV na fca utovareno prodavac na paritetu Južne Bačke. Za danas su se oglašavale i veće uljare sa svojim uslovima otkupa u potražnji, tako da ćemo u narednim danima ispratiti dalje tokove cena.