Osvrt na tržište za 05.12.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA 

Od sojinih sačmi danas u ponudi samo sačma domaća rinfuz u Bečeju po ceni od 45din/kg+PDV. Interesovanje za sačmom je malo i dalje, za sada za ovu nedelju nema prijavljenih realizacija.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Od suncokretovih sačmi danas smo imali ponudu za sačmu u Novoj Crnji po ceni od 21.7din/kg+PDV, sačma u Somboru nudila se po ceni od 21.7din/kg+PDV, sačma u Zrenjaninu nudila se po ceni od 21.7din/kg+PDV. Kako saznajemo na terenu sačma u Vrbasu danas se nudila po ceni od 22-22.5din/kg+PDV. Očekuje se rast cena i suncokretove sačme u Zrenjaninu.

STOKA

Danas na domaćem tržištu  dominiraju ponude bikova Simental po ceni od 260-273din/kg+PDV, dok su se realizacije odvijale po znatno nižim cenama, od 235-240din/kg sa PDV-om, jer kako na terenu saznajemo, mesare i klanice su korigovale cenu na dole zbog uvoza ovih kategorija. Ponuda tovnih svinja farmskih i mini farmskih bila je po ceni od 135-150din/kg+PDV, i na više pariteta su se trgovanja dogovarala, južnobački okrug, sremski i mačvanski okrug, pri čemu saznajemo od saradnika da je cena koja se plaćala za tovne svinje farmske 145din/kg+PDV, a za mini farmske 135din/kg+PDV.