Osvrt na tržište za 06.04.2021.-žitarice i uljarice

SOJA ZRNO

U toku dana bilo je jačih oscilacija kad su u pitanju oglašene cene za soju zrno. Na početku dana pregovori su se pravili u rasponu cena 69-69,5 din/kg+PDV, da bi do kraja dana završili do 72,5 din/kg+PDV. Tako da za danas oglašene cene su u rasponu 69-72,5 din/kg+PDV i 70 din/kg+PDV uz obračun kvaliteta. Tražnje i interesovanja još uvek postoje na terenu, što svakako vuče cene i prerađevina.

KUKURUZ

Današnja ponuda merkantilnog kukuruza je bolja u odnosu na prethodni dan. Na tržište je ponuđen i kukuruz sa pojačanom vlagom, ali i kukuruz SRPS kvaliteta. Cene se nisu bitnije menjale i kreću se 23 din/kg+PDV, za suv kukuruz. Međutim, kupci ni danas nisu bili preterano aktivni.

PŠENICA

Trend slabe potražnje za pšenicom se odražava i na dalji pad cene hlebnog zrna. Nedostatak potražnje i manje interesovanje izvoznika spušta cenu ove merkantile, pa je danas manja količina ove robe ispregovarana po ceni od 21 din/kg+PDV. Takođe, danas se pregovaralo i za stočnu pšenicu, koja je ponuđena po ceni od 19.5 din/kg+PDV.