Osvrt na tržište za 07.08.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Tokom današnjeg dana imali smo ponude za sojinu sačmu domaću rinfuz Bečej po ceni od 40.4-40.7din/kg+PDV. Interesovanja za sojinu sačmu bilo je i danas, kako saznajemo na terenu su nuđene cene od 40.2-40.7din/kg+PDV. Danas smo beležili i realizaciju za sojinu sačmu domaću rinfuz Bečej po ceni od 40.4din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Od suncokretovih sačmi danas smo imali ponudu za sačmu Dijamant sa lagera u Zrenjaninu po ceni od 24.5din/kg+PDV i ponudu za Dijamantovu sačmu sa lagera u Novom Sadu u Kuli po ceni od 23.8-24din/kg+PDV. Danas nismo imali prijavljenih realizacija, interesovanje za suncokretovom sačmom malo je tokom ove nedelje, tako da bez obzira na malu ponudu i problem oko operativnosti robe u Šidu, cena se za sada ne menja.
 

STOKA

Danas je zabeležena ponuda tovnih svinja farmskih po ceni od 155-165din/kg+PDV. Pokušaj prodavaca da podignu cenu ponude za kategoriju svinja farmskih i mini farme, zbog zabrane uvoza usled pojave svinjske kuge u okruženju, nije rezultirala realizacijom. Jagnjad su se danas nudila na 240-260din/kg+PDV, prasad mini farma su nuđena po ceni od 230din/kg+PDV, a na terenu smo došli do informacija da su klanice u južnoj bačkoj plaćale bikove Simental od 240-250din/kg+PDV, u zavisnosti od broja komada ponude na jednom mestu.