Osvrt na tržište za 07.10.2019. - komponente za stočnu i hranu

SOJINA SAČMA

Male operativne količine obeležile su početak ove nedelje. Od ponuda beležimo sojinu sačmu u Šidu po ceni od 43,3 din/kg+PDV. Mala količina sojine sačme iz nove prerade preostala je na lageru u Velikom Gradištu i nudi se ceni od 43,5 din/kg+PDV. U Bečeju i dalje ne beležimo operativne količine sojine sačme. Prerada u Obrenovcu nije počela za vikend kao što smo očekivali, tako da se prve ponude sojine sačme iz nove prerade odlažu najverovatnije do sredine ove nedelje.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Nedelju počinjemo sa ponuda suncokretove sačme u Vrbasu po ceni od 19,8-20 din/kg+PDV. Takođe, u ponudi smo imali i suncokretovu sačmu u Zrenjaninu i to po ceni od 20-20,1 din/kg+PDV. Kako saznajemo od saradnika na terenu danas se suncokretovom sačmom u Zrenjaninu trgovalo po ceni od 20 din/kg+PDV.

STOKA

Ukupno 36 tovljača junadi je postiglo dogovor sa Republičkim robnim rezervama za razmenu unadi za merkantilni kukuruz. Slobodnoh količina kukuruza za razmenu ima još, ali se čeka raspisivanje novog Javnog poziva. 

U današnjoj ponudi smo imali ovce za klanje, po ceni od 120 din/kg+PDV, jagnjad, po ceni od 245 din/kg+PDV i tovne svinje mini farma, po ceni od 150 din/kg+PDV.