Osvrt na tržište za 09.07.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Danas smo imali ponude za sojinu sačmu uvoznu rinfuz Bimal po ceni od 43.7din/kg+PDV. Od domaćih sačmi u ponudi se može naći Bečej i Šid po ceni od 43.5din/kg+PDV i Sombor po ceni od 43.2din/kg+PDV. Kako saznajemo na terenu cena sojine sačme je u padu i dalje,  očekuje se da će se tim tempom nastaviti i do kraja nedelje. Ponuda sačme i dalje je veća u odnosu na tražnju.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Danas nismo imali konkretne i operativne ponude za suncokretovu sačmu. Od suncokretovih sačmi danas smo imali informaciju da se na terenu radila sačma iz Dijamanata po ceni od 24.3din/kg+PDV. Ponuda za sačmu izuzetno je skromna, malo je operativne robe na lagerima, očekuje se da će biti problem oko količina do nove žetve suncokreta.

STOKA 

U ponudi stoke, tovne svinje farmske sa 56% mesnatosti po ceni od 165din/kg+PDV, kao i tovne svinje mini farma po ceni od 150din/kg+PDV. Veliko interesovanje farmera o kretanju cena na tržištu, zbog dogovora oko utovara. Klanica iz Srema plaća 185din/kg+PDV na liniji klanja, dok mesara iz Južnog Banata plaća 145din/kg+PDV svinje mini farma. Takođe, su ponuđene i ovce po ceni od 102din/kg+PDV, kao i jagnjad po ceni od 270din/kg+PDV.