Osvrt na tržište za 09.07.2018. - žitarice i uljarice

KUKURUZ:

Prvi radni dan ne obećava promenu na tržištu, u smislu potražnje, za ovom robom. Ponuđena je količina cca 1000t na različitim paritetima. Veštački suv je ponuđen u rasponu cena 17-17.1din/kg+PDV, prirodno suv od 17.2-17.5din/kg+PDV. Prijavljeno je trgovanje po ceni od 17.2din/kg+PDV prirodno suvog kukuruza.
 

PŠENICA:

Tokom ove nedelje privodi se kraju žetva pšenice. Na mnogim prostorima gde nije zavšena žetva ,kiša koja ponovo pada će samo još više pogoršati i onako teško stanje useva. Preko Info Tima je prijavljeno trgovanje pšenice srps kvaliteta po ceni od 16.3din/kg+PDV. Pšenica sa min.12% proteina ponuđena je po ceni od 16.5din/kg+PDV.
 

SOJA ZRNO:

Početak nedelje, obeležila je ponuda soje zrna po ceni od 40din/kg+PDV. Današnji dan kao i celokupna prethodna nedelja, veoma miran po pitanju ineteresovanja za ovom uljaricom. Prethodnu nedelju obeležio je rast cene soje zrna na inostranim berzama, konkretno na čikaškoj berzi. Da li će se to u skorije vreme  odraziti na naše tržište, ostaje nam da ispratimo. 

JEČAM:

Današnji dan, povećana ponuda ječma. Ponuđen je po cenama u rasponu 15.8-16din/kg+PDV. Trgovanja danas nismo beležili. 

ULJANA REPICA:

Na današnji dan na domaćem tržištu je dominirala tražnja i upiti za uljanom repicom, dok operativnih ponuda nije bilo.  Usmeno smo dobili informacije od proizvođača da su male količine još raspoložive za prodaju, cena koju očekuju je preko 310e/t+PDV.