Osvrt na tržište za 09.08.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Danas nismo imali ponudu operativnih količina za sojinu sačmu. Kako saznajemo na terenu,  domaću rinfuz Bečej danas su nudili po ceni od 40.2din/kg+PDV. Kako saznjamo na terenu danas  smo imali prijavljenu realizaciju za sojinu sačmu Bečej po ceni od 40.3din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA 

Danas smo imali ponudu suncokretove sačme domaće rinfuz Dijamant sa lagera u Novom Sadu i Kuli po ceni od 23.6-23.8din/kg+PDV. I dalje je operativna suncokretova sačma dijamant sa lagera u Zrenajninu po ceni od 24.5din/kg+PDV. Obzirom da je žetva suncokreta počela, počela je i aktivnija ponuda suncokretove sačme sa preostalih lagera, takođe počelo je i interesovanje za uslove paritetne zamene merkantilnog suncokreta za suncokretovu sačmu, međutim, uslovi još uvek nisu izdefinisani.

STOKA

Danas smo na tržištu stoke imali uobičajene ponude svih kategorija svinja, prasadi , krava, jagnjadi i ovaca ali usled pregovora tokom nedelje imali smo zabeleženu realizaciju za tovne svinje farmske, 50 komada, po ceni od 160din/kg+PDV, na paritetu južnog Banata.