Osvrt na tržište za 09.08.2018. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Tokom cele radne nedelje možemo konstatovati da se situacija na tržištu nije menjala. Ponuda je uglavnom bila veća u odnosu na potražnju što je i diktiralo manji promet sa cenom koja nije prelazila 15.9din/kg+pdv. Danas je prijavljeno trgovanje prirodno suvog kukuruza po ceni od 15.85din/kg+pdv. Cene u ponudi su se kretale od 15.8-16.2din/kg+pdv.

PŠENICA

Trgovanje pšenicom se i dalje odvija na terenu.Tražnja i dalje pojačana, aktivni su i mlinarske kuće kao i trgovačke firme. Cene u ponudi dostižu i 19din/kg+pdv trenutno bez rezultata.

SOJA ZRNO

Usled velikih količina merkantilne soje rod 2017, koje su ostavljene kod proizvođača i skladištara, i koje su operativne, cena soje miruje na intervalu cena od 37-38din/kg+PDV u ponudi, a odrada se iz prethodnih razloga dogovara od 36.3-36.7din/kg+PDV.

SUNCOKRET

I dalje je jako veliko interesovanje za uslovima otkupa suncokreta novog roda. U ponudi smo imali suncokret po cenama od 30-32din/kg+PDV, ali i dalje nema trgovanja. Uljare nisu izašle sa uslovima otkupa i svi željno iščekuju ponedeljak, za kada je najavljeno da će se uslovi otkupa znati.