Osvrt na tržište za 09.09.2019. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Na početku nedelje uobičajeno slabija ponuda kukuruza, ali se na tržištu mogao naći i prošlogodišnji i novi rod kukuruza. Što se cena tiče, kukuruz rod 2018. je ponuđen od 14,6-14,7 din/kg+PDV, što je cenovno na prošlonedeljnom nivou, a kukuruz rod 2019. je ponuđen po ceni od 14,5 din/kg+PDV. Saradnici nam danas nisu prijavili trgovanja ovom merkantilom.

PŠENICA

I dalje slaba potražnja za hlebnim zrnom uslovljava da i ponuđači ne insistiraju na ponudama. Cene u ponudi se kreću od 17,4-17,7 din/kg+PDV, u zavisnosti od kvaliteta. Izostanak potražnje od strane izvozničkih firmi uslovljava i slab promet ove robe.

JEČAM

Na samom početku nedelje iamli smo izdraženiju potražnju za ječmom, tako da su ponuđači ostali po strani što se tiče izdefinisanih cena u ponudi. Kako nam je kupac prijavio, uspeo je da nađe ječam za 15 din/kg+PDV u Južnog Bačkoj.

SOJA ZRNO

Soja se nudila za danas po ceni od 36 din/kg+PDV. Ova ponuda je bila za novi rod 2019. Loši prinosi i slab prijem u otkupu ove robe, navelo je ponuđače da zatraže jaču cenu u ponudi. Tako da ćemo ispratiti ove dane da vidimo i oko trgovanja šta će se postizati.

SUNCOKRET

Suncokret rod 2019 se za danas nudio po ceni od 30,6-31,5 din/kg+PDV. Za danas beležili smo realizacije sa više mesta utovara po ceni od 31 din/kg+PDV za Južni Banat, Srednji Banat, Severna Bačka.