Osvrt na tržište za 10.03.2021.-komponente za stočnu hranu i stoka

STOKA

Tovljenici za danas su oglašavani na cene, za farmu 150-155 din/kg+PDV, za mini farmu 140-148 din/kg+PDV, za otkup 140 din/kg+PDV. Koliko možemo da primetimo rasponi cena pokazuju da se u zavisnosti od količine i mesta utovara mogla postići cena u rasponu 140-150din/kg+PDV za mini farmu i farmu.

SOJINA SAČMA

Ponuda zvaničih ponuda sojine sačme i dalje je po ceni od 67 din/kg+PDV iako cena sojinog zrna beleži dalji trend rasta i dalje se na terenu mogu naći ponude sojine sačme nižeg cenovnog ranga, odnosno ponude po cenama pre porasta zvaničnih cena. Danas beležimo ponudu sojine sačme u Somboru po oglašenoj ceni od 64,5 din/kg+PDV zbog kako kažu otežanog plasmana ove komponente.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Cena suncokretove sačme i dalje ne beleži promene, i danas beležimo ponude operativnih količina u rasponu oglašenih cena od 34-34,5 din/kg+PDV. Takođe, danas smo beležili i interesovanje oko nabavke ove komponente kao i dogovore po ceni od 34 din/kg+PDV za suncokretovu sačmu u Novoj Crnji dok se ponuda u ovoj uljari oglašavala i po ponuđenim cenama od 34,5 din/kg+PDV. U Zrenjaninu beležimo ponudu suncokretove sačme u rasponu oglašenih cena od 34,3-34,5 din/kg+PDV. Suncokretova sačma u Šidu i dalje zadržava trend ponuđene cene od 34,5 din/kg+PDV.