Osvrt na tržište za 10.12.2018. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Na tržištu merkantilnog kukuruza, prvog radnog dana u nedelji, bez promena. Kako saznajemo na terenu, danas se uglavnom pregovaralo bez realizacije. Cene u ponudi na nivou prošlonedeljnih od 14.7-15din/kg+PDV. Ponudjene količine zadovoljavaju potrebe kupaca.

PŠENICA

I ovu merkantilu danas pratimo samo kroz cene u ponudi, koje su takođe na nivou prošlonedeljnih, od 20-21.5din/kg+PDV, gde razliku u ceni određuje kvalitet i paritet pšenice. Zainteresovanih kupaca ima, ali danas se više ,,osluškivalo,, tržište.

SOJA ZRNO

Početak nedelje obeležile su ponude soje po cenama u rasponu 37.2-37.3din/kg+PDV. Ponuđene su na nivou prošlonedeljnih. Danas bez prijavljenih i beleženih trgovanja. Interno, u razgovoru sa saradnicima smo došli od informacija da se trgovalo po ceni od 37.2din/kg+PDV, bez obračuna bonifikacije.

JEČAM

Današnji dan, prvi radni dan u nedelji, obeležile su ponude ječma, ali bez definisanih cena. Kupci su i dalje zainteresovani za nabavku, ali na određenim paritetima. Trgovanja prvog radnog dana u nedelji nije bilo.