Osvrt na tržište za 11.06.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Danas smo imali ponude za sojinu sačmu domaću rinfuz Sombor po ceni od 46.6din/kg+PDV i za sojinu sačmu Bečej po ceni po ceni od 46.2din/kg+PDV. Od uvoznih sačmi danas smo imali ponudu za indijsku po ceni od 49din/kg+PDV sa povećanim procentom proteina od 46.5% i za mađarsku sačmu za koji pnuđač nije imao izdefinisanu cenu. Danas je bilo dosta interesovanja za sojinom sačmom, kupci su uglavnom bili zainteresovan da kupe sačmu iz Šida ali u Šidu još uvek nema operativne robe tako da nisu dobijali konkretne ponude.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Danas smo imali ponude za suncokretovu sačmu domaću rinfuz u Dijamantu po ceni od 22din/kg+PDV, sačma u Somboru i Novoj Crnji i dalje se nudi po ceni od 22.6din/kg+PDV kao i tokom ove nedelje. Danas je bilo intersovanja i za suncokretovom sačmom ali do kraja dana nije došlo do konkretnih realizacija.

STOKA


Na današnji dan smo mogli uočiti da se javila aktivnija ponuda prasadi, po višim cenama od dosadašnjih te su se cene farmske prasadi kretale od 300-320din/kg+PDV, prasad mini farma su se nudila na 259.26din/kg+PDV, dok su se tovne svinje farmske nudile danas po ceni od 175din/kg+PDV. Reakciju tržišta tek očekujemo, jer danas nismo zabeležili realizacije, dogovori i pregovori su u toku.