Osvrt na tržište za 11.06.2019. - subvencije i regulative

U organizaciji Udruženja za bijnu proizvodnju, Sektora udruženja privrede, Privredne komore Srbije, Info Tim Logistika je prisustvovala Sednici Grupacije za vinogradarstvo i vinarstvo.  

Sednica je održana 11.06.2019. godine u Regionalnoj Privrednoj komori Južnobačko upravnog okruga. 

Novine u IPARD programu, koje se tiču vinogradarstva i vinarstva u okviru IPARD programa, predstavili su nam predstavnici Upravljačkog tela i IPARD Agencije Republike Srbije. 

I u ovom delu IPARD podsticaja, minimalni povrat investicije može biti 5.000e, a maksimalan 700.000e. Vinari i vinogradari će moći da koriste podsticaje po osnovu poziva za Meru 1, Meru 3, kao i Meru 7, koja se odnosi na ruralni turizam. 

Kao posledica ubacivanja vinogradarstva i vinarstva, poziv za Meru 1, čije je raspisivanje bilo predviđeno za 17.06.2019.godine, će kasniti oko mesec dana, kako bi se sve stavke usaglasile sa novinama vezano za ovu granu poljoprivrede.

Puna sala vinara i vinogradara svedočila je o tome da je i ovoj grani bila preko potrebna ovakva vrsta podsticaja, uz nadu da će i odaziv biti odgovarajući .  

Takođe, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam objavljuje IZMENU JAVNOG KONKURSA ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA MIKRO I MALIM PRIVREDNIM DRUŠTVIMA I PREDUZETNICIMA ZA SUBVENCIONISANJE IZDATAKA ZA NABAVKU REPROMATERIJALA U 2019.GODINI