Osvrt na tržište za 11.10.2021.-žitarice i uljarice

KUKURUZ

Kiša koja već danima pada, prekinula je žetvu kukuruza, pa je i priliv robe na tržištu manji. Današnji dan je obeležila informacija o otkupu kukuruza Direkcije za robne rezerve u kojoj se navode uslovi otkupa kao i cena kukuruza,više o tome na www.infotim.rs. Merkantilni kukuruz je danas na tržištu ponuđen u rasponu cena od 26-26,2 din/kg+PDV, što je u odnosu na prošlu nedelju skok cene (u ponudi) ove robe.

PŠENICA

Već duži period ponuda merkantilne pšenice na tržištu je slaba a, cene u ponudi iz nedelje u nedelju beleže rast. Danas je pšenica ponuđena u rasponu cena od 28-29 din/kg+PDV. Kupaca ima ali, što zbog ograničene ponude, što zbog cene koja je u porastu, konkretnih pregovora i dogovora je malo.

SOJA ZRNO

Najava za sam početak nedelje za jačim oglašenim cena u ponudi. Oglašivači su postavljali oglase za sojino zrno do 80 din/kg+PDV. Dosta oglašivača je svoju robu nudilo na usmenom nivou i pratimo tržište. Kad su kupci u pitanju,a to su najčešće fabrike stočne hrane, preračivači, interesovanje postoji.