Osvrt na tržište za 12.01.2021.-komponente za stočnu hranu i stoka

STOKA

Za danas smo imali oglašene cene za svinje sa farme 135-137 din/kg+PDV. Tovne svinje sa mini farme su se oglašavale na cenu od 125 din/kg+PDV. Bikovi holštajn su se oglašavali na cenu od 180 din/kg+PDV.

SOJINA SAČMA

Danas ne beležimo promene kada je ponuda sojine sačme u pitanju. Ponude operativnih količina beležimo u svim fabrikama osim u Vrbasu. Sojina sačma i danas se oglašavala po ponuđenim cenama u rasponu od 60-61 din/kg+PDV. U Obrenovcu, Šidu, Zrenjaninu kao i u Velikom Gradištu danas beležimo ponude sojine sačme po oglašenoj ceni od 60din/kg+PDV, dok se u Somboru sojina sačma danas nudila po oglašenim cenama od 61 din/kg+PDV, dok se sojina sačma u Bečeju danas oglašavala bez ponuđenih cena u objavi.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Danas beležimo ponude suncokretove sačme u rasponu oglašenih cena od 30-31 din/kg+PDV. U Šidu, Somboru i Zrenjaninu beležimo ponude suncokretove sačme po oglašenim cenama od 31 din/kg+PDV, dok se u Novoj Crnji suncokretova sačma oglašavala po ceni od 30 din/kg+PDV. Kako saznajemo od saradnika danas se suncokretovom sačmom trgovalo po ceni od 31 din/kg+PDV.