Osvrt na tržište za 12.03.2019. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA 

I ove kao i tokom prošle nedelje, povećana je ponuda sojine sačme, ponude su iz više fabrika, kupci nisu mnogo zainteresovani za nabavku sojine sačme, kažu da na terenu dobijaju cene 43 din/kg+PDV, pa čak i niže. Danas smo imali ponude za sojinu sačmu Bečej po ceni od 43,2 din/kg+PDV, sačma u Šidu nudila se po ceni od 43,3 din/kg+PDV, sačma u Somboru nudila se po ceni od 43,3 din/kg+PDV, dok se sačma u Vrbasu nudila po ceni od 43 din/kg+PDV. Sačma u Obrenovcu danas se nudila bez izražene cene.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Od suncokretovih sačmi danas smo imali ponude za sačmu u Novoj Crnji po ceni od 22,6-23 din/kg+PDV, sačma u Somboru nudila se po ceni od 22,4 din/kg+PDV, dok se sačma u Zrenjaninu nudila po ceni od 22,3-22,5 din/kg+PDV. Danas smo imali prijavljene realizacije sa terena za suncokretovu sačmu u Zrenjaninu po ceni od 22,3-22,5 din/kg+PDV.

STOKA

Danas smo imali prijavljene realizacije za tovne svinje farma po ceni od 128-130 din/kg+PDV i to za odloženo plaćanje. Tovne svinje mini farma kako saznajemo na terenu danas su dogovarane po ceni od 123-125 din/kg+PDV. Takođe, od informacija sa terena danas imamo i prijavljenu realizaciju za prasad iz otkupa i to po ceni od 203-213 din/kg+PDV. Ponuđači su se nadali višim cenama stoke u ovoj nedelji, međutim do porasta cena ipak nije došlo. Trgovanje stokom u ovoj nedelji odaje utisak da se probudilo interesovanje za tovljenicima kao i prasadima, ali da nakupci mogu da obezbede samo prošlonedeljne cene prilikom dogovora.