Osvrt na tržište za 12.06.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

STOKA:


Na današnji dan na tržištu ponude i tražnje stoke, primetna je povećana ponudu ovaca za priplod, koje su se nudile u nivou cena od 83.33-100eura/komadu+PDV, ovce za klanje su se nudile od 120-129.63din/kg+PDV. Pored ovaca, u ponudi smo imali i jaganjce. Primetno je veće intereosvanje za jaganjica za potrebe izvoza.  Dešavanja i dogovori oko kupovine tovnih svinja su se, kako usmeno saznajemo na terenu, obavljali po cenama u rasponu 165-170din/kg+PDV.  

SOJINA SAČMA:

Danas smo imali ponude sojine sačme domaće rinfuz Bečej po ceni od 46.2din/kg+PDV i sojine sačme Sombor po ceni od 46.6din/kg+PDV. Od uvoznih sačmi  imali smo ponudu za indijsku sačmu sa povećanim procentom proteina po ceni od 49din/kg+PDV. Danas smo beležili realizaciju za sojinu sačmu domaću rinfuz iz Šida po ceni od 46.2din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA:

Od suncokretovih sačmi danas smo imali ponudu za sačmu iz Nove Crnje i Sombora  po ceni od 22.6din/kg+PDV. Danas smo preko sistema informacija Info Tim beležili i realizacije za suncokretovu sačmu iz Šida i Zrenjanina po ceni od 23din/kg+PDV.