Osvrt na tržište za 12.07.2018. - žitarice i uljarice

KUKURUZ:

Što se tiče kukuruza bez promena na tržištu. Prijavljeno je trgovanje manjih količina ove robe u rasponu cena 17-17.1din/kg+PDV. S obzirom na izostanak potražnje, kako saznajemo na terenu, pojedini kupci nude cene ispod 17din/kg+PDV ali se ponuđači još uvek ne odlučuju za prodaju po tim cenama.

PŠENICA:

Kao što smo i najavljivali, nastavlja se veliko interesovanje za pšenicom, u smislu cene koja se može postići ( u zavisnosti od kvaliteta), tendencija cene u narednom periodu, kvalitet... Prijavljeno je trgovanje pšenice tel-kel rod 2018, po ceni od 15.4din/kg+PDV, dok se pšenica srps kvaliteta trgovala po ceni od 16.5din/kg+PDV.

ULJANA REPICA:

Danas smo mogli doći do informacija o trgovanju uljanom repicom,samo usmenim putem,u komunilaciji na terenu, gde su nam prodavci rekli da  su odrađivali repicu na nivo cene od 308-310e/t+PDV, dok je ponuda u čekanju cene i do nivoa od 320e/t+PDV. Male su količine koje su preostale na domaćem tržištu, pa je i ponuda oslabila.
 

SOJA ZRNO:

Kako nedelja odmiče, bez promena na tržištu soje zrna.  Ponuđene cene u rasponu 39.5-40din/kg+PDV. 

JEČAM:

Slabo interesovanje za ječmom u toku nedelje i današnjeg dana. Ponuda 200t, ali bez cene.  Trgovanja danas nisu beležena.