Osvrt na tržište za 13.06.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Danas smo imali ponude sojine sačme domaće rinfuz Bečej po ceni od 46.2din/kg+PDV i sojine sačme Sombor po ceni od 46.6din/kg+PDV. Od uvoznih sačmi  imali smo ponudu za indijsku sačmu sa povećanim procentom proteina po ceni od 49din/kg+PDV. Danas nismo beležili realizacije za sojinu sačmu, raspon cena u ponudu je po uzoru na jučerašnju ponudu, za sada nema najavljenih promena cena.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Od suncokretovih sačmi danas smo imali ponudu za sačmu iz Nove Crnje i Sombora  po ceni od 23.3din/kg+PDV. Danas nismo beležili realizacije za suncokretovu sačmu, cene su u blagom porastu u ponudi i realizaciji tokom ove nedelje.

STOKA

Danas prisutan ispitivački pristup i ponuđača i kupaca stoke na domaćem tržištu, zbog prisutnosti nestabilnih cena u ponudi i spremnosti da se iste i koriguju, jer ne dolazi do konačnog trgovanja. Tako smo danas imali ponudu tovnih svinja mini farma u rasponu cena od 160-165din/kg+PDV, prasad iz otkupa su se nudila po ceni od 212din/kg+PDV, pri čemu možemo primetiti blaži pad cena  ove kategorije prasadi i najavljuje se na terenu taj trend i za druge kategorije svinja i prasadi.