Osvrt na tržište za 13.08.2019. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

I danas beležimo manju količinu sojine sačme u ponudi. Od operativnih količina i ponuda danas smo beležili ponude za domaću sačmu u Velikom Gradištu kao i za sojinu sačmu u Obrenovcu bez izraženih cena. Od uvoznih sačmi danas beležimo ponudu za sojinu sačmu Bimal takođe bez izražene cene. Prijavljenih realizacija za danas nismo imali. Ponuđači kažu da su na tržištu i dalje zastupljene ponude sojine sačme po ceni od 41 din/kg+PDV, uz mogućnost korekcije spram količina u upitu i mogućnosti prevoza do kupca.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Od domaćih suncokretovih sačmi danas beležimo ponudu za sačmu u Novoj Crnji bez izraženih cena. Takođe, i danas beležimo ponudu za sačmu Bimal po ceni od 24,3 din/kg+PDV. Prijavljenih realizacija za danas nismo imali. Kako saznajemo na terenu se suncokretova sačma domaća rinfuz nudi po ceni od 23,8-24 din/kg+PDV.

STOKA 

I danas su se tovljenici nudili po istim cenama kao i juče, pa su se tako tovljenici sa farmi nudili po ceni od 175 din/kg+PDV, a tovljenici iz otkupa po ceni od 165 din/kg+PDV. 

U ponudi smo imali i farmsku prasad, po ceni od 330 din/kg+PDV, kao i krmače za klanje, po ceni od 132 din/kg+PDV.