Osvrt na tržište za 13.08.2019. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Danas beležimo vrlo skromnu potražnju za kukuruzom kao i ponudu kukuruza kod koje u večini situacija nije izdefinisana cena ili je veća od cene koja je trenutno beležena u trgovanju.  Prirodno suvim kukuruzom danas se trgovalo kako saznajemo u Južnom Banatu i to po ceni od 14,9 din/kg+PDV. Takođe, danas beležimo i realizaciju za veštački suv kukuruz po ceni od 15,1 din/kg+PDV.

PŠENICA

Za danas smo imali dosta dobru ponudu pšenicu. Nudile su se pšenice sa boljim i lošijim kvalitetima. Neka prosečna pšenica sa 74-76hh se nudila u rasponu cena 17,4-17,6 din/kg+PDV. Zabeleženih realizacija nije bilo, mada bilo je upita za pšenicom od strane mlinara.

SOJA ZRNO

Soja se nudila u rasponu cena 35,5-36 din/kg+PDV. Mada po rečima ponuđača nije bilo realikcije ni na ove ponudjene cene. Za početak sledeće nedelje jedan od većih prerađivača je najavio nabavku soju pod uslovima 36 din/kg+PDV fca doveženo do otkupnog mesta kupca.

SUNCOKRET

Suncokret se nudio po ceni od 31,5-33 din/kg+PDV. U oblasti Mačve krenuli su prvi otkosi suncokreta rod 2019. Kako saznajemo od ponuđača određena količina je predata pod uslovima 25 din/kg+PDV akontna cena i doplata po žetvi.

JEČAM

Ječam se i danas nudio po ceni od 16 din/kg+PDV. Bez prijavljenog trgovanja i realizacija.