Osvrt na tržište za 14.09.2020.-komponente za stočnu hranu i stoka

STOKA

Za danas smo definisali oglašenu cenu u ponudi za svinje farme. Raspon cena u oglasu je od 140-147 din/kg+PDV. Po rečima kupaca, smanjeni su obimi nabavke, slaba je potražnja za svinjama. Kada su cene koje bi najčešće plaćali na terenu, za farmsku svinju do 140 din/kg+PDV, za mini farmu 135 din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Danas beležimo promenu zvanične cene suncokretove sačme u Velikom Gradištu. Cena suncokretove sačme od danas je 25 din/kg+PDV. Takođe, i u ostalim fabrikama došlo je do promena cena u ponudi, tako da za danas beležimo ponude suncokretove sačme sa oglašenim cenama od 25-25,5 din/kg+PDV. Suncokretova sačma u Novoj Crnji, Zrenjaninu i u Gradištu danas se oglašavala sa ponudom od 25 din/kg+PDV, dok se suncokretova sačma u Somboru oglašavala u ponudi sa cenom od 25,5 din/kg+PDV.

SOJINA SAČMA

Ponuda sojine sačme izostala je i danas. Operativnih količina u ponudi nismo imali. Kako saznajemo od saradnika svi čekaju neke ponude sojine sačme ali za sada nemaju konkretne informacije o preostalim količina, dok se, kako kažu, očekuje da će nova prerada krenuti tek posle 25.09.