Osvrt na tržište za 14.09.2020.-žitarice i uljarice

KUKURUZ

Danas ne beležimo promene kada je cena kukuruza u pitanju. Kukuruz do 14,5% vlage nudio se po oglašenim cenama od 15-15,3 din/kg+PDV, dok se kukuruz sa vlagom do 16% nudio po cenama od 14,7 din/kg+PDV. Danas beležimo i oglašenu ponudu veštački suvog kukuruza rod 2020 po ceni od 16din/kg+PDV. Kako sazajemo na terenu danas se za kukuruzom do 14% vlage dogovarala cena od 15 din/kg+PDV, dok se za kukuruz do 16% vlage postizala ponuđena cena od 14,7 din/kg+PDV.

PŠENICA

Kao i u prethodnom periodu ni danas ne beležimo promene kada je pšenica u pitanju. Danas se merkantilna pšenica oglašavala po ceni od 18 din/kg+PDV. Pregovore nismo beležili kao ni interesovanje osim kada su u pitanju raspitivanja o cenama i predviđa za naredni period.

JEČAM

Ječam se za danas oglašavao po ceni od 15,1-15,2 din7kg+PDV. Kako saznajemo sa terena ova niža cena u oglasu je i bila u pregovrima. Koliko možemo da zaključimo mešaone stočne hrane su kupci za ječam u ovom trenutku. Imali smo i oglašenu cenu za džakiranu robu od 17 din/kg+PDV.

SOJA ZRNO

Za sam početak nedelje možemo da uočimo da je bila veća potražnja nego ponuda za soju zrno rod 2020. Ponuđači se još nisu jasno izdefinisali oko oglašenih cena. Tako da u toku dana oglašivači su ostavljali ponude  40,5-41 din/kg+PDV. Oko uslova otkupa se još uvek nije jasno definisalo.

SUNCOKRET

U toku dana najveće interesovanje naših korisnika bilo je oko definisanja konačne cene za suncokret. Koliko mi saznajemo nije je bilo. Slobodne i operativne količine su se za danas oglašavale po cenio od 36-37 din/kg+PDV.