Osvrt na tržište za 15.05.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Danas se nije menjala ponuđena cena za sojinu sačmu, u ponudi i dalje imamo sojinu sačmu domaću rinfuz Vrbas po ceni od 46.4-46.5din/kg+PDV. Od uvoznih sačmi za sada imamo ponudu samo za sojinu sačmu Bimal po ceni od 46.8din/kg+PDV. I dalje je malo interesovanje za sojinom sačmom, tako da za danas nismo imali prijavljenih realizacija.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Danas je došlo do pada cene suncokretove sačme domaće rinfuz, tako da su se ponude za sačmu u Dijamantu kretale po ceni od 21-21.2din/kg+PDV, ponude za suncokretovu sačmu Šid po ceni od 21din/kg+PDV, suncokretova sačma Sombor i Nova Crnja i danas su se nudile po ceni od 22.1din/kg+PDV. Kako saznajemo na terenu cene ima i dalju tendenciju pada i da se narednih dana očekuju ponude ispod 21din/kg+PDV. Kupci su tihi, očekuju pad cene i odlažu nabavku za naredni period.

STOKA

Prilično slaba ponuda stoke na današnji dan, nivo cena u ponudi bikova simental danas se kretao od 250-255din/kg+PDV, bez prisustva operativnih kupaca, dok je na ponudu tržišta za tovne svinje farmske danas bilo odgovora, potvrđeno nam je trgovanje na 150din/kg+PDV, što je u nivou ponuđenih cena za ovu kategoriju.