Osvrt na tržište za 15.07.2019. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Početak nedelje obeležila je velika ponuda sojine sačme nižeg cenovnog ranga u odnosu na prethodnu nedelju. Prodavci su bili raspoloženiji da pregovaraju oko cena sojine sačme kao i da se izjasne koje su to najniže cene po kojima bi mogli da rade. Danas, beležimo ponude sojine sačme u Bečeju po ceni od 41,8 din/kg+PDV, sojina sačma u Šidu nudila se po ceni od 41,7 din/kg+PDV. Takoše beležimo i ponude sojine sačme u Somboru i Zrenjaninu i to po ceni od 42 din/kg+PDV. Sojina sačma u Obrenovcu i dalje je u ponudi po ceni od 42,5 din/kg+PDV, dok se sačma u Velikom Gradištu danas nudila po ceni od 42,4 din/kg+PDV. Danas, sa terena imamo informacije da se sojina sačma u Zrenjaninu trgovala po ceni od 41,9 din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Ponuda suncokretove sačme i ovu nedelju obeležava bez značajnih promena kada su cene u pitanju. Danas beležimo ponude za suncokretovu sačmu u Novoj Crnji po ceni od 24,6 din/kg+PDV. Suncokretova sačma u Somboru nudila se danas po ceni od 24,5 din/kg+PDV. Od domaćih suncokretovih sačmi danas beležimo i ponudu u Zrenjaninu po ceni od 24,4 din/kg+PDV. Od uvoznih sačmi i dalje u ponudi beležimo sačmu Bimal sa lagerom u Bečeju po ceni od 24,5 din/kg+PDV. Prijavljenih realizacija za danas nismo imali.

STOKA

Tovljenici sa farmi su se danas nudili po ceni od 1550 din/kg+PDV. Bikovi Holštajn su se nudili po cenama od 180-208 din/kg+PDV, a krave za klanje po cenama od 110-140 din/kg+PDV.