Osvrt na tržište za 15.09.2020.-žitarice i uljarice

JEČAM

I za danas nema bitnijih promena oko stanja kod ječma. Ječam stočni rinfuz se oglašavao po ceni od 15,2 din/kg+PDV. Za stočni ječam džakiran se oglašavala cena od 17 din/kg+PDV.

SOJA ZRNO

Žetva soje je u toku. Oglašivači sa strane posmatraju kako će se formirati cena u otkupu i pregovaranju. Za danas smo imali oglašenu cenu od 41 din/kg+PDV.

SUNCOKRET

Oglašivači su svoje ponude suncokreta oglašavali po ceni od 37 din/kg+PDV. Koliko dobijamo povratne inforamcije, nije bilo pregovora na ove cene. Slobodnih operativnih količina još uvek ima u ponudi.

PŠENICA

I dalje ne beležimo pomak niti promene kada je interesovanje za pšenicom u pitanju. Pšenica merkantilna rod 2020 i danas se oglašavala u ponudi sa cenom od 18 din/kg+PDV.

KUKURUZ

Veća ponuda kukuruza u odnosu na potražnju obeležila je i ovaj dan. Kupci su danas bili prilično suzdržani, očekuju dalji pad cene kako komenatrišu i kupuju uglavnom u okruženju i manje količine. Ponuđači su danas oglašavali ponude kukuruza po ceni od 15.3-15.4 din/kg+PDV za kukuruz do 14.5% vlage. Kukuruz do 16% vlage danas se oglašavao po ceni od 15 din/kg+PDV. Kako saznajemo na terenu od saradnika danas se kukuruz sa vlagom do 14,5% dogovarao po cenama od 15-15,2 din/kg+PDV u zavisnosti od količine i pariteta.