Osvrt na tržište za 16.05.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Danas smo imali ponude sojine sačme domaće rinfuz Bečej po ceni od 45.7din/kg+PDV, i ponude za uvoznu sačmu rinfuz Bimal po ceni od 46.8din/kg+PDV. Potražnja za sačmom je i dalje mala, obzirom da je došlo i do blažeg pada cene sojinog zrna i cena sačme beleži manji pad u toku ove nedelje.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Danas smo imali ponude suncokretove sačme domaće rinfuz Dijamant po ceni od 21-21.2din/kg+PDV i ponude za suncokretovu sačmu Šid i Nova Crnja po ceni od 21.4din/kg+PDV. Trgovanja ni danas nismo beležili, kako saznajemo na terenu se može naći ponuda sačme Dijamant po ceni od 20.7din/kg+PDV i da se očekuje i dalji pad cene koji je uzrok odlaganja nabavke za naredni period.

STOKA

Na tržištu Srbije je primetan pad cena u ponudi i realizaciji za tovne svinje iz otkupa i mini farme, jer su prijavljene cene za ove kategorije izjednačene, od 135-140din/kg+PDV, u realizaciji kako ko od prodavaca reši, uglavnom na odloženo plaćanje, dok je cena za farmske svinje u ponudi bila od 140-150din/kg+PDV. Klanice na našem terenu su takođe smanjile cene pri otkupu, koje se kreću za farmu od 135-140din/kg+PDV.