Osvrt na tržište za 16.07.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Od sojinih sačmi danas smo imali ponudu za sojinu sačmu uvoznu rinfuz Bimal koja se prodaje na terenu fca kupac u zavisnosti od udaljenosti cena je oko 43din/kg+PDV, imali smo ponudu i za indijsku sačmu sa procentom proteina od 47.5% po ceni od 46din/kg+PDV. Od domaćih sojinih sačmi za danas nismo imali konkretnu ponudu sa cenom, ponude su uglavnom neizdefinisane, uglavnom su u ponudi samo sačme iz Bečeja i Sombora, kako saznajemo na terenu su se nalazile ponude za sojinu sačmu iz Bečeja po ceni od 41.2din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Od suncokretovih sačmi danas smo imali ponudu za Dijamantovu sačmu sa lagera u Kuli i Novom Sadu po ceni od 24-25din/kg+PDV. Somborska sačma danas se nudila po ceni od 25din/kg+PDV. Kako saznajemo na terenu Dijamantove sačme u Zrenjaninu na lageru nema operativne, kao ni u Novoj Crnji, ponuda za suncokretovu sačmu je veoma mala dok tražnja svakodnevno raste. Upitne su količine i operativnost robe do žetve suncokreta.

STOKA

Danas beležene realizacije za tovne svinje farmske 136kom po ceni od 155.55din/kg+PDV za Nišavski okrug i 35kom po 150din/kg+PDV za Južni Banat. Prijavljan trgovanja sa terena za Podunavski okrug su 160-165din/kg+PDV za odloženo plaćanje. Izvoznička firma iz Južne Bačke plaća jagnjad 260din/kg+PDV i može obezbediti papire za subvencije.