Osvrt na tržište za 16.09.2020.-žitarice i uljarice

KUKURUZ

Danas beležimo ponude kukuruza prirodno suvog rod 2020 do 14,5% vlage u rasponu cena od 15,2-15,5 din/kg+PDV. Kukuruz do 16% vlage danas se oglašavao u ponudi sa cenom od 15 din/kg+PDV. Kako sazajemo na terenu danas se za kukuruz pregovaralo po ceni od 15-15,4 din/kg+PDV u zavisnosti od količine i utovara, da li je odmah ili postoji mogućnost produženog lagera. Kukuruz se danas u manjoj meri dogovarao nego proteklih dana, kupci su očekivali da cena kukuruza već danas bude niža od 15din ali i kraja dana nije došlo do pada niti do dogovaranja oko prodaje po cenama nižim od 15din.

PŠENICA

Danas beležimo ponude merkantilne pšenice SRPS kvaliteta po ponuđenoj ceni od 18 din/kg+PDV. Pšenica od 12% proteina danas se oglašavala u ponudi sa cenom od 18,1 din/kg+PDV, dok se pšenica sa 13% proteina oglašavala sa ponuđenim cenama u rasponu od 18,2-18,3 din/kg+PDV. Danas ne beležimo dogovore za pšenicu.

SOJA ZRNO

Za danas smo imali povećanu tražnju za sojinim zrnom rod 2020. Na strani dobavljača našli su se i prerađivači, mešaone, izvoznici, trgovci. Oglašivači su više ostali po strani, slabo su hteli da definišu svoju ponudu. Raspon cena u oglasu je bio 41 din/kg+PDV i 41 din/kg+PDV uz obračun kvaliteta. Koliko cujemo od naših saradnika cena od 41 din/kg+PDV je prošla u pregovranju.

SUNCOKRET

Suncokret se danas oglašavao po ceni od 37 din/kg+PDV. Koliko smo mogli da primetimo dosta ove robe odrađeno je na akont, pa se očekuje konačna cena.

JEČAM

Ječam se oglašavao po ceni od 15,2 din/kg+PDV. Ni danas nije bilo većeg upita za ovu robu.