Osvrt na tržište za 17.07.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Od sojinih sačmi za danas smo imali ponudu za domaću sačmu iz Sombora po ceni od 43.5din/kg+PDV. Od uvoznih sačmi danas smo u ponudi imali indijsku sačmu sa povećanim procentom proteina od 46% po cenama od 44.4-46din/kg+PDV. Promena cena sojinih sačmi je trenutno da dnevnom nivou i zavise od količine ponude. Kako saznajemo na terenu danas se radila sojina sačma iz Dijamanta po ceni od 44din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

I dalje je izuzetno mala ponuda suncokretove sačme na tržištu, od domaćih sačmi za danas u ponudi je bila suncokretova sačma Dijamant izvučena, sa lagerom u Novom Sadu i Kuli po ceni od 23.7-24din/kg+PDV. Kako saznajemo na terenu danas je rađena sačma iz Šida po ceni od 24.5din/kg+PDV. Konkretne ponude za sačmu u Šidu i dalje nemamo. Suncokretove sačme Dijamant u Zrenjaninu i dalje nema, kao i juče i danas dobijamo informaciju da lagera u Zrenjaninu nema.

STOKA

Prijavljena trgovanja sa terena za Južnu Bačku za farmske tovljenike 150din/kg+PDV, dok za mini farmu u Podunavskom okrugu prijavljuju 140din/kg+PDV. Ponuđene cene za tovne svinje farmske su u rasponu cena od 150-155din/kg+PDV, dok je za kategoriju otkupa ponuđena cena 145din/kg+PDV, za koje mesara iz Južnog Banata plaća 150din sa uračunatim PDV-om. Bikovi simentalci u Podunavskom okrugu se trguju po ceni od 242.72din/kg+PDV. U Sremu su klaničari plaćali tovljenike mini farma 160din/kg sa uračunatim PDV-om.