Osvrt na tržište za 17.07.2018. - žitarice i uljarice

KUKURUZ: 

Na današnji dan, veća ponuda kukuruza. Kukuruz se ove nedelje, pa i na današnji dan nudio po cenama i ispod 17din/kg+PDV. Kao što je najavljivano tokom prethodne nedelje, usledio je pad cene i prirodno i veštački suvog kukuruza. Do pada cena je usledilo i zbog slabijeg interesovanja od strane kupaca. Trgovan je prirodno suv kukuruz po ceni od 16.7din/kg+PDV.

PŠENICA:

Nastavljeno je interesovanje od strane kupaca za pšenicom, kako za domaće potrebe tako i za izvoz. Najviše se traži pšenica hektolitarske mase 75-77.  Na današnji dan trgovana je stočna pšenica po ceni od 15.8din/kg+PDV i merkantilna po cenama u rasponu 16.15-16.3din/kg+PDV.

JEČAM: 

Danas je na domaćem tržištu bila prisutna i tražnja i ponuda stočnog ječma, u sremskom , srednjebanatskom, južnobačkom i borskom okrugu. Ječam se nudio po ceni od 15.8-16.2din/kg+PDV, Pregovori su u toku, te sledi praćenje realizacija na terenu.

SOJA:

Ovu nedelju, pa i današnji dan, obeležena je veća ponuda soje zrna. Ponuđena je po cenama u rasponu 38-40din/kg+PDV.  Trgovanja danas nisu beležena.