Osvrt na tržište za 18.07.2022.-žitarice i uljarice

KUKURUZ

Merkantilni kukuruz rod 2021., je ponuđen na tržištu po ceni od 32 din/kg+PDV. Količinski ponuda je slaba. Međutim, ni kupci danas nisu bili preterano aktivni a, prema informacijama koje dobijamo od saradnika i danas je cena u pregovorima 32 din/kg+PDV.

PŠENICA

Na početku nedelje možemo reći da je izraženija tražnja hlebnog zrna u odnosu na prethodnu nedelju. Ponuda je danas bila slaba a, cene u ponudi za SRPS kvalitet su se kretale od 34,2-35 din/kg+PDV. Pšenica sa boljim parametrima danas nije ponuđena na tržište. Kupci su uglavnom bili spremni da plate za SRPS kvalitet u rasponu cena 34-34,5 din/kg+PDV.

JEČAM

Stočni ječam je ponuđen na tržištu po ceni od 31,5 din/kg+PDV, ali konkretnih pregovora nije bilo. Potražnja prvog radnog dana u nedelji nije izražena.
 

SOJA ZRNO

Sam početak nedelje nije odavao neki utisak za neko dešavanja na tržistu. Po rečima ponudjača slabo interesovanje od strane kupaca nije ih navelo da ponude svoju robu. Da bi do kraja dana dobili povratnu informaciju da su neki saradnici na terenu dobijali u pregovorima i cenu od 75 din/kg+PDV uz obačun kvaliteta.