Osvrt na tržište za 18.12.2019. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Danas je količinski bila manja ponuda merkantilnog kukuruza, a cene u ponudi bez promena od 14,7-14,9 din/kg+PDV za prirodno suv, a za veštački suv kukuruz cena u ponudi je 15 din/kg+PDV. Što se trgovanja tiče,prijavljeno je trovanje prirodno suvim kukuruzom do 15% vlage po ceni od 14,5 din/kg+PDV. Kako saznajemo na terenu, cena kukuruza za CPT luka ide do 15,3 din/kg+PDV. 

PŠENICA

Ponuda merkantilne pšenice je pojačana. Na tržište je, kao i u ranijem periodu, ponuđena pšenica različitog kvaliteta, a cene u ponudi bez promena u odnosu na prethodni period. Potražnje za hlebnim zrnom i dalje ima.

JEČAM

Ječam se nudio po ceni od 16,5 din/kg+PDV, mada su ponuđači bili rešeni da nude ječam i na više cene. Za sada neki realni nivo cene u trgovanju je 16,4-16,5 din/kg+PDV. Zainteresovanih kupaca ima, samo još da se dogovore oko količina i pariteta gde im odgovara.

SOJA ZRNO

Soja se pregovarala na cenu od 38 din/kg+PDV. Kupci su za sada krajnji potrošači-prerađivači. Ostalo je još malo radnih dana do kraja godine, nabavke se privode kraju.