Osvrt na tržište za 19.06.2018 - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Danas smo  imali ponudu za sojinu sačmu Sombor po ceni od 45din/kg+PDV. Cena kao i ponuda sojine sačme ni danas nije izdefinisana uglavnom smo dobijali odgovor od  ponuđača kao i tokom jučerašnjeg dana da nisu dobili najave i rasporede utovara, da roba nije operativna i da se ponuda odlaže za sutra. I dalje se stiče utisak da smanjenom ponudom pokušavaju da obustave dalji pad cene.

SUNCOKRETOVA SAČMA

I danas se suncokretova sačma nudila po nešto višim cenama u odnosu na predhodni period. Cena za suncokretovu sačmu krenula je da skače još krajem prošle nedelje usled najave za povećanje zvanične cene na 25din/kg+PDV. Danas smo imali ponude  za suncokretovu sačmu Sombor po ceni od 24.3din/kg+PDV i za suncokretovu sačmu Dijamant po cenama od 24.4-25din/kg+PDV. Prijavljenih realizacija u toku današnjeg dana nije bilo.

STOKA

Danas možemo primetiti da je na tržištu stoke u Srbiji,  prisutna ravnoteža u odnosu ponude i tražnje za kategorije tovne svinje farmske, koje su nuđene u rasponu cena od 165-170din/kg+PDV, tovne svinje mini farma koje su se nudile na 165din/kg+PDV , dok su se tovne svinje iz otkupa nudile po ceni od 150din/kg+PDV. Pregovori o trgovanju su u toku. Takođe bismo izdvojili i učestale upite za ponudu i cenu jagnjadi , ovaca i bikova. Na terenu smo došli do informacija da su klanice plaćale bikove Simental po ceni od 2.20e/kg+PDV, što je dinarski 260din/kg+PDV.