Osvrt na tržište za 19.06.2019. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Mala potražnja i interesovanje za sojinu sačmu zastupljeno je i dalje. Ponuđači prijavljuju male obime trgovanja i upita za nabavku ove komponente. Od ponuda danas smo beležili sojinu sačmu u Velikom Gradištu po ceni od 42,5 din/kg+PDV. Sojina sačma u Obrenovcu nudila se po ceni od 43 din/kg+PDV, dok se sačma u Somboru nudila po ceni od 42,5 din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Tokom ove nedelje slabije je interesovanje za suncokretovom sačmom. Iako je smanjena ponuda i operativnost robe ograničena,  nije došlo do promene cene. Danas u ponudi imamo suncokretovu sačmu u Zrenjaninu po ceni od 24,5 din/kg+PDV, dok se suncokretova sačma u Novoj Crnji nudila po ceni od 24,6 din/kg+PDV. Kako saznajemo na terenu se i dalje nudi i suncokretova sačma u Vrbasu.

STOKA

Tovljenici sa farmi su se nudili po ceni od 170 din/kg+PDV, tovljenici sa mini farmi po ceni 157.4 din/kg+PDV, a tovljenici iz otkupa po ceni od 155 din/kg+PDV. Prasad sa mini farmi su se nudila po ceni od 25 din/kg+PDV, iz otkupa po ceni od 210 din/kg+PDV, a prasad sa farmi po ceni od 360 din/kg+PDV. 

Holštajn bikovi su se nudili po ceni od 208 din/kg+PDV, a simentalci po ceni od 230,5 din/kg+PDV.