Osvrt na tržište za 19.08.2019. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Od sojinih sačmi danas beležimo ponude za domaću sojinu sačmu u Somboru i to po ceni od 40,3 din/kg+PDV. Sojina sačma u Obrenovcu nudila se po ceni od 40,5 din/kg+PDV. Prijavljenih trgovanja za danas nismo imali.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Početak nedelje obeležava mala ponuda suncokretove sačme. Iako male preostale količine suncokretove sačme u Zrenjaninu danas su se nudile po ceni od 23,6 din/kg+PDV ili bez naznačene cene. U ponudi smo pored domaće imali i uvoznu suncokretovu sačmu bugarsku i bimal i to bez izraženih cena u ponudi. Prve količine iz nove prerade očekuju se kroz par dana, tako da ponuđači žure da prodaju preostale količine suncokretove sačme pa su spremni da se dogovaraju oko cena. Kako saznajemo na terenu kupci su imali ponude za suncokretovu sačmu i niže od 23,5 din/kg+PDV.

STOKA

U današnjoj ponudi smo imali bikove Simentalce, po ceni od 240,37 din/kg+PDV i prasad sa farmi, po ceni od 320 din/kg+PDV. 

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je donelo izmenu naredbe koja se odnosi na prevenciju afričke svinjske kuge u Srbiji i taj tekst možete pročitati na https://www.infotim.rs/subvencije_regulative_u_poljoprivredi